juni 27, 2017 admin

Varför valde jag mäklaryrket?

Detta är en fråga jag ofta får ställd och svaret är helt enkelt att jag har alltid varit väldigt intresserad av att sälja saker. Ända sedan jag var litet barn var sälja drömmen alltid där, alla andra barn ville ha medans jag ville sälja och få pengar. Jag skulle inte säga att jag var det perfekta barnet för det var jag verkligen inte för jag ville gärna ha saker man jag ville inte behålla dem utan istället sälja dem eller byta bort dem mot något bättre, jag blev helt enkelt inte nöjd.

När jag började fundera på mäklaryrket som en framtid var jag först lite skreptisk eftersom jag hade hört väldigt mycket om det att man var tvungen att vara en duktig säljare och det handlar om väldigt stora summor. Men sedan började jag fundera lite och insåg att jag är en duktig säljare och att jag vill ha en framtid med mäklaryrket och sälja bostäder.

Det bästa med mitt yrke anser jag är att alltid ha kundkontakt och alltid vara dem nära. Jag vet att det gäller väldigt stora summor och andra personers hem, därför är jag alltid väldigt noga med att fråga kunderna hur de vill att försäljningen ska gå till innan jag börjar titta på hur man ska sälja bostaden. Det värsta som finns enligt mig är missnöjda kunder och säljare, eftersom då skapas dåligt rykte som jag får som person och jag vet då att jag har gjort några kunder missnöjda. Jag älskar att alltid finnas där och göra det bästa för mina kunder.

Jag vet många andra mäklare jag har träffats som inte bryr sig om sina kunder utan vill istället bara sälja huset och få så mycket pengar som möjligt utan att fråga kunden och göra upp en plan hur bostaden ska säljas. Jag tycker inte att det är rätt sätt sköta jobbet på, visst är pengar kul att ha men det är inte allt här i livet!
Mattias Holm